Πως να φτιάξετε στρογγυλό το κεφάλι της πάνινης κούκλας σας

Πολλές οι τεχνικές μιας πάνινης κούκλας και πάρα πολλά τα πατρόν που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους.
Κάθε φορά προβληματιζόμουν για την κατασκευή του κεφαλιού. Ήθελα να είναι στρογγυλό όμως τα πατρόν που έβρισκα δεν μου επέτρεπαν να το κατασκευάσω.
Έψαξα λοιπόν όπως κάνω συνήθως και έπεσα σε αυτή την σελίδα που μου έδειχνε ακριβώς αυτό που ήθελα, πάρα πολύ αναλυτικά.

Πάρα κάτω είναι φωτογραφίες που σου δίνουν μια εικόνα το πως θα κατασκευάσεις το κεφάλι.
Κατ αρχήν θέλουμε ύφασμα γάζα κατά προτίμηση σωληνοειδή από ένα φαρμακείο, ένα σκληρό νήμα ή οδοντικό νήμα για το δέσιμο, υλικό για γέμισμα του κεφαλιού που είναι ένα είδος ακατέργαστου μαλλιού, ένα λεπτό ύφασμα όπως φανέλα ζέρσεϊ για κάλυψη και τέλος μια μεζούρα για το μέτρημα της περιφέρειας του κεφαλιού που σε μια κανονική κουκλίτσα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 6 ίντσες.

1.Κόψτε ένα μήκος 7 ιντσών από 1-ίντσα σωληνοειδούς γάζας.Ράψτε όλο το ένα άκρο δύο ή τρεις φορές, ½ ίντσα από την κομμένη πλευρά, για να κλείσει το άκρο.. Αυτό πρέπει να ραφτεί πολύ καλά, και δεν χρειάζεται να είναι όμορφο!!.

2. Ξεκινήστε παίρνοντας μια λωρίδα περίπου 2 ίντσες από το ακατέργαστο  μαλλί. Τυλίξτε αυτή την λωρίδα γύρω από τα δάχτυλά σας για να ξεκινήσει μια μπάλα. Τυλίξτε μία δεύτερη λωρίδα γύρω από την μπάλα, κάθετη προς την πρώτη λωρίδα. Συνεχίστε την περάτωση με πρόσθετες λωρίδες, layering κάθε μία κάθετη προς την προηγούμενη λωρίδα. Προσπαθήστε να συμπιέσει την μπάλα με τα δάχτυλά σας και τραβήξτε τις λωρίδες του μαλλιού σφιχτά. Ο στόχος σας είναι μια μπάλα για το μέγεθος ενός μικρού μήλου.

3. Κρατώντας το κουβάρι του μαλλιού στο ένα χέρι και τη σωληνοειδή γάζα στο άλλο, γυρίστε την ραμμένη άκρη της γάζας στο εσωτερικό, καθώς ωθείτε το μαλλί στη γάζα"κάλτσας".

4. Στην αρχή , θα φαίνεται το κουβάρι του μαλλιού να είναι πάρα πολύ μεγάλο για να χωρέσει στο εσωτερικό της γάζας. Όμως με λίγο σπρώξιμο με τον αντίχειρα του χεριού μας θα χωρέσει και θα παραχωρέσει, μην ανησυχείτε καθόλου δεν είναι στο χέρι του άλλωστε.. ενώ με το άλλο χέρι θα τραβάτε την γάζα δυνατά μέχρι να τεντώσει και το μαλλί να συμπιεστεί μέσα σ αυτή...Τέλεια!!!

To υπόλοιπο της κατασκευής ......από τις εικόνες παρακαλώ!!!!!
Καλή επιτυχία κορίτσια!!!

Υλικό για γέμιση του κεφαλιού
Ύφασμα γάζα
                               
Σωληνοειδής γάζα
                               
Ράψιμο !/2 ίντσα από την κομμένη άκρη της γάζας


Τύλιγμα μαλλιού στα δάχτυλα
Εικόνα
2. Τοποθέτηση μαλλιού μέσα στη γάζα
                               
Σπρώξιμο του μαλλιού με τον αντίχειρα

                           
Μέτρημα του κεφαλιού ...εδώ έχουμε 6 ίντσες





Σαν αυγό δεν είναι;

Με ισχυρό νήμα ή οδοντικό νήμα διαμορφώνουμε το σχήμα του






Όταν θα έχει τελειώσει
                             
Και λίγο ρουζ για τσαχπινιά!!!
tag photo df89118a_zpsjnp7zumj.png
                         

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις