Μήλα σε σχήμα τριαντάφυλλου


Apple Roses

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτό το όμορφο τριαντάφυλλο σχήμα επιδόρπιο

γίνεται με πολλές μαλακές και νόστιμες φέτες μήλου, περιτυλιγμένες
σε γλυκό και τραγανό φύλλο σφολιάτας.............................
Εδώ είναι το βίντεο της Μανουέλα.











Αν είστε φανατικοί με το Pinterest και απολαμβάνετε την περιήγηση μέσα από όλες τις νόστιμες επιλογές των τροφίμων, όπως εγώ, είμαι βέβαιη ότι έχετε δει φωτογραφίες από αυτό το καταπληκτικό επιδόρπιο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αλλά όλα πολύ παρόμοια. Και όλα (ή περισσότερες!) Πολύ όμορφα.
Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη ή να αγοράσετε κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας. Είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο γρήγορο!
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεπαγώσετε τη ζύμη, και τεντώστε το ένα κομμάτι. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ παχύ, για να ψηθεί σωστά. Απλώνετε τη ζύμη με βερίκοκο μαρμελάδα,  αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ροδάκινο, δαμάσκηνο ... ή ό, τι σας αρέσει. Κόβετε τα μήλα πραγματικά σε πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων για να γίνουν πιο μαλακές και πιο εύκολα για να εργαστείτε με το τύλιγμα. Και στη συνέχεια απλά να διασκεδάσετε τυλίγοντας τη ζύμη με τα μήλα, όπως εικόνες εδώ κάτω .
Αν αγαπάτε την κανέλα, μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε τα μήλα σας με όσο (ή λίγο) κανέλα επιθυμείτε.
Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό το απλό υπέροχο επιδόρπιο!!!

Συστατικά: θα κάνετε 6 τριαντάφυλλα
1 κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας, τα αποψυγμένα
2 κόκκινα βιολογικά μήλα (χρησιμοποίησα κόκκινο νόστιμα)
μισό λεμόνι, το χυμό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, για να ραντίσετε τον πάγκο
3 κουταλιές της σούπας βερίκοκο γλυκό, κομπόστα ή μαρμελάδα
κανέλα (προαιρετικά)
ζάχαρη σε σκόνη για διακόσμηση (προαιρετικό)

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά


Οδηγίες: 1. Ξεπαγώστε την σφολιάτα, αν δεν το έχουν πράξει ακόμη. Θα πρέπει να διαρκέσει 20-30 λεπτά. 2. Ετοιμάστε ένα μπολ με λίγο νερό και το χυμό λεμονιού. Κόψτε τα μήλα στη μέση, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες, όπως φαίνεται στην εικόνα μου. Αφήστε τη φλούδα έτσι θα δώσει το κόκκινο χρώμα στα τριαντάφυλλα σας. Αμέσως, τοποθετήστε τα σε φέτες μήλα στο μπολ με λεμόνι και νερό, έτσι ώστε δεν θα αλλάξει χρώμα.










3. μικροκυμάτων τα μήλα στο μπολ, για περίπου 3 λεπτά, για να γίνουν λίγο πιο μαλακό.






4. Ξετυλίξτε το φύλλο σφολιάτας φούρνο ένα καθαρό και ελαφρώς αλευρωμένη μετρητή. Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη τεντώστε τη ζύμη λίγο, προσπαθώντας να το κρατήσει σε ένα ορθογώνιο σχήμα. Κόβουμε τη ζύμη σε 6 λωρίδες.





5. Σε ένα μπολ, βάλτε τρεις κουταλιές της σούπας βερίκοκο με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τα μήλα τα τοποθετούμε στα μικροκύματα για περίπου ένα λεπτό, έτσι ώστε να μαλακώσουν για να  είναι ευκολότερο το τύλιγμα. Απλώστε το στη ζύμη.







6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς . Στραγγίστε τα μήλα.




7. Τοποθετήστε τα μήλα στη ζύμη, όπως φαίνεται στην εικόνα μου. Πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλετε.




8. Διπλώστε το κάτω μέρος της ζύμης.



9. τυλίξτε προσεκτικά, σφραγίζοντας την άκρη, και τοποθετήστε τα σε μια θήκη από το ταψί για muffin.
















10. Κάντε το ίδιο για όλες τις 6 τριαντάφυλλα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη είναι πλήρως ψημένη στο εσωτερικό πριν από την αφαίρεση των τριαντάφυλλων από το φούρνο! Εάν μετά από 30 λεπτά τα μήλα στην κορυφή ματιά πλήρως μαγειρεμένα, μετακινήστε το ταψί σε ένα χαμηλότερο ράφι στο φούρνο, και περιμένετε 10-15 λεπτά για να αποφευχθεί η undercooking της
σφολιάτας.







Πασπαλίζουμε με ζάχαρη σε σκόνη και  απολαύσετε!















ΠΗΓΗ: Manuela



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις