Χρωματισμός και Πάλιωμα Πάνινης Χειροποίητης Κούκλας.

Όταν θέλουμε να φαίνεται η χειροποίητη πάνινη κούκλα μας παλιά και φθαρμένη ακολουθούμε τις κάτωθι οδηγίες.

Κατ αρχήν να τονίσω ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι που χρησιμοποιώ για το λέκιασμα και τη γήρανση μιας πάνινης κούκλας. Εξαρτάται πολλές φορές από την κούκλα και το πόσο παλιά   θέλετε να φαίνεται αυτή. Δύο από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους που έχω χρησιμοποιήσει είναι αυτές.  

Χρωμματισμός-λέκιασμα με ΚΑΦΕ.

Ο καφές μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο σκούρο λεκέ. Το χρησιμοποιώ για κούκλες που θέλω πραγματικά να φαίνονται πάρα πολύ φθαρμένες.

Προμήθειες που θα χρειαστείτε:
Στιγμιαίος καφές, 1 μπολ νερό,  σφουγγάρι ή βούρτσα ή μπουκάλι ψεκασμού.
Αναμείξτε τον καφέ σας με ένα μέρος (βραστού) νερού και ανακατεύετε. Μπορείτε να το κάνετε το πιο σκούρο με την προσθήκη περισσότερου καφέ. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκαλάκι σπρέι για να ψεκάζετε κούκλα σας  ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα ή σφουγγάρι- πινέλο πάνω στην κούκλα σας. Αν θέλετε η κούκλα σας για να φαίνεται παλιά μόνο σε ορισμένες περιοχές  ψεκάστε με τον καφέ ή με το σφουγγάρι (ό,τι σας βολεύει)  μόνο στις περιοχές που θέλετε. Τοποθετήστε τη κούκλα έξω στον ήλιο να στεγνώσει (να λιαστεί που λέμε να πάρει χρώμα).

Χρωμματισμός και λέκιασμα με ΤΣΑΙ.
Προμήθειες που θα χρειαστείτε:
Σακκουλάκια τσαγιού, βρασμένο νερό 1 μπολ, σφουγγάρι ή βούρτσα μπουκαλάκι ψεκασμού,  Αναμίξετε το τσάι σας με το βρασμένο νερό και ανακατεύουμε. Μπορείτε να το κάνετε πιο σκοτεινό με την προσθήκη περισσότερων φακελάκια τσαγιού. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι σπρέι για να ψεκάζετε κούκλα σας. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα και σφουγγάρι πινέλο το σε κούκλα σας. Αν θέλετε κούκλα σας για να φαίνεται παλιά  μόνο σε ορισμένες περιοχές, μόνο ψεκασμός ή βούρτσισμα με τον καφέ στις περιοχές που θέλετε. Τοποθετήστε τη κούκλα έξω στον ήλιο.

Γήρανση της κούκλας.
 -Μόλις τελειώσετε με τα παραπάνω και επιθυμείτε να τους δώσουμε ένα παλιό ύφος αυτό το κάνετε με τρίψιμο της κούκλας σε διάφορα σημεία τρίβοντάς την με  κανέλα ή με γυαλόχαρτο ακόμα τρίβοντας την στο χώμα. Μπορείτε να την παλιώσετε είτε όλη την κούκλα είτε λίγο, εδώ και εκεί. 

Καλή επιτυχία!!!

  
 http://img848.imageshack.us/img848/2350/hgfdsdghnm.png

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις