Σοκολατοκεκάκια


Σοκολατοκεκάκια με πραλίνα φουντουκιού, φυστίκια Αιγίνης και φουντούκια



Κάτι για να γλυκαθούμε!!! .....είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούμε να είμαστε δημιουργικές και δημιουργικοί. 
Βρήκα αυτήν την υπέροχη συνταγή από φιλενάδα την ΄Ερη  που ζει στο Τορόντο του Καναδά και είπα να την μοιραστώ μαζί με όλες και όλους εσάς εκεί έξω..
Υλικά


2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
2/3 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια
1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα φυστίκια Αιγίνης
1/2 κούπα φουντούκια
2 μεγάλα αυγά
1 1/2 κούπα γάλα
2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού

Διαδικασία


Λιώνουμε σε μπεν μαρι τις σοκολάτες.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με μιξερ το βουτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε την ζάχαρη. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και την βανίλια. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ωστε να ξαναρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα υλικά που κολάνε στα τοιχώματα του μπολ. Χοντροκόβουμε  2 κουταλιές της σούπας απο τους ξηρούς καρπούς και τους προσθέτουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε ενα ένα τα αυγά και συεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά με το γάλα μέχρι να έχουμε ενα αφράτο μείγμα για κεικ. σταματάμε το μιξερ και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού. Με τη σπάτουλα (ή με κουτάλι ) ανακατεύουμε απαλά τη πραλίνα μέσα στο μείγμα (δε θέλουμε να διαλυθεί εντελώς μέσα στο μείγμα).
Στρώνουμε τα χαρτάκια μας για τα cupcakes στο ειδικό ταψάκι και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες
Ψήνουμε τα κεκάκια για 25 λεπτά, τα βγάζουμε και τα αφηνουμε να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε την επικάλυψη χτυπώντας την κρέμα με το βουτυρο να αφρατέψουν και σιγά σιγά προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Στο τέλος προσθέτουμε την πραλίνα και δεν την διαλύουμε τελείως, απλά την ανακατεύουμε όπως κάναμε και στο μείγμα του κεικ. Τοποθετουμε την επικάλυψη σε κορνέ και στολίζουμε τα κεκάκια.

δείτε τι όμορφα και λαχταριστά  που είναι...!!!







Θα σας πρότεινα να δείτε και αυτές τις συνταγές  του Στέλιου Παρλιάρου για κεκάκια..και αυτές ...αν όμως θέλετε και πολλές άλλες συνταγές πηγαίνετε εδώ στον κύριο Συνταγούλη






Δημοφιλείς αναρτήσεις