πατρόν για πάνινες κούκλες.

Πάντα είχα μανία με τις  κούκλες , από μικρό παιδί η κούκλα ήταν το φετίχ μου. Θυμάμαι  ότι κάθε Χριστούγεννα... περνούσα και  στεκόμουν εκστασιασμένη κάτω από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα της κόρης του φαρμακοποιού  η οποία είχε παρατεταγμένες  υπέροχες κοκάλινες κούκλες κάτω από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. θαυμάζοντας αυτά τα μικρά αριστουργήματα.... και  εδώ που τα λέμε ζήλευα που δεν είχα και γω μία  για να  πάρω αγκαλιά.
 Δυστυχώς οι εποχές ήταν δύσκολες για να μπορώ να έχω.... βλέπεις οι προτεραιότητες τότε ήταν άλλες. ...
Το πιο απλό λοιπόν ήταν να μπορέσω να κατασκευάσω μία κούκλα από πανί...έτσι ξεκίνησαν όλα
. Η ιδέα ...καταπληκτική αλλά έπρεπε να μάθω και να ράβω αν ήθελα να αποκτήσω επιτέλους μία ζεστή όμορφη και πολύχρωμη κούκλα..
Δεν άργησα να καταφέρω τις πρώτες βελονιές μου, παρά κάποιο καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά στα μέσα της δεκαετίας του 60, όταν τα σχολεία σταμάτησαν για διακοπές.
Η μάνα μου για να μην έχει την έννοια το που θα με αφήνει και το πως θα περνώ τις ατέλειωτες ώρες του καλοκαιριού, μιας και η κακομοίρα δεν σταματούσε να δουλεύει ποτέ,(που ..διακοπές!!) σκέφτηκε να με στείλει σε μια γειτόνισσα μοδίστρα για να μάθω και γω να ράβω κανα κουμπί ,λέγοντας μου.. μάθε τέχνη κι άστηνε  κι αν πεινάσεις πιάστηνε . Σοφή γυναίκα η κυρα Νίκη,... συγκινούμε πολύ όταν την θυμάμαι.. Για αρκετά χρόνια από τότε μέχρι που τελείωσα και το γυμνάσιο κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών την έβγαζα ράβοντας και κάνοντας "διπλά" και στριφώματα. Τελοπάντων ... μην σας κουράζω άλλο με την φλυαρία μου ....
Λοιπόν αγαπητοί μου στο προκείμενο .. κατάλαβα ότι  το δύσκολο  για  τους αρχάριους στο  να φτιάξουν πάνινη κούκλα είναι το πατρόν.....σας βρήκα λοιπόν εξαιρετικά απ αυτά, όχι μόνο για κούκλες αλλά για ένα σωρό άλλα πραγματάκια,  σένα απίθανο!!! site ..
Τις κούκλες που έχω αναρτήσει και τα πατρόν μπορείτε να τα βρείτε  εδώ , Θα δείτε ότι πατρόν επιθυμεί η ψυχή σας!!!    Γεια σας...










Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Είναι πολύ ευπρόσδεκτο το σχόλιό σου..

Δημοφιλείς αναρτήσεις