Πως να φτιαξετε δικα σας χρωμματα απο πηλο.















Η αναγκη μου για νεες τεχνικες με ωθησε στο να ψαξω πολυ και να βρω σπουδαιους καλλιτεχνες που μου εδωσαν τις γνωσεις τους και εγω με τη σειρα μου τις μοιραζομαι μαζι σας.
Tο αρθρο αυτο απευθυνετε σ αυτους που ασχολουνται με τις κατασκευες απο πηλο.
Υπαρχει μια τεχνικη, απο τις πολλες , πως ενα κομματι χρωμματιστου πηλου, οπως π.χ ειναι το fimo η αλλο ειδος polymer clay, μπορουμε να το μετατρεπουμε σε χρωμα.
Χρησιμοποιηουμε οποιοδηποτε χρωμα πηλου .

1ο βημα ειναι (αφου καλυψουμε τα χερια μας με πλαστικα γαντια και σε καλα αεριζομενο χωρο) να μουσκεψουμε ενα κομματι χρωματιστου πηλου μεσα σε πλαστικο δοχειο και να το καλυψουμε με καποιο αραιωτικο διαλυμα απο ενα καταστημα hobby, βαζοντας και λιγες σταγονες ΤLS (translucent liquid sculpey-υγρος πηλος)
20ν βημα . Αφου το αφηνουμε για 2 - 6 ωρες, αυτο θα ρευστοποιηθει και το αποτελεσμα δε θα ειναι εντυπωσιακο!!
Με αυτη την τεχνικη μπορουμε να φτιαξουμε παρα πολλα εργα οπως κοσμηματα , αυτοκολλητα, μινιατουρες, κεκακια.... ψηνοντας τα σε φουρνο για 2ο λεπτα στους 130 κελσιου.
Ενα παραδειγμα ειναι αφου κανουμε ενα περιγραμμα σχεδιου πανω σε χαρτι σε πηλινη επιφανεια , γυαλι...ζωγραφιζουμε με χρωμα πηλου το ψηνουμε και αφου κρυωσει το αφαιρουμε. θα δειτε οτι εχουμε ενα ευπλαστο αντικειμενο που μπορει με τη φαντασια του καθενα σας, να το χρησιμοποισει οπου θελει....
Καλη επιτυχια!!

την τεχνικη την ειδα εδω

Σχόλια

  1. Οτι καταφερνει κανεις ειναι καλα αλατακι μου, παντως δεν ειναι και τοσο δυσκολα απλα θελει χρονο ..εξ αλλου δεν ειναι κι απαραιτητο υπαρχουν τοσες αλλες ενδιαφερουσες τεχνικες που μπορουμε ν ασχοληθουμε.
    Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Είναι πολύ ευπρόσδεκτο το σχόλιό σου..

Δημοφιλείς αναρτήσεις